Vi har fyra olika Stora Dagar

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger och bestiga ett berg. I barnets värld kan även att bo på hotell i sin egen hemstad eller åka tåg vara speciellt och räcka som det där lilla extra som ger ny kraft.

Min Stora Dag erbjuder fyra olika Stora Dagar. Alltifrån den egna Stora Dagen där vi uppfyller de allvarligaste sjuka barnens önskan, till upplevelser i grupp, temaanpassade läger och Upplevelsepaket för hela familjen. Våra olika Stora Dagar är paketerade efter barnens fantasi och önskemål.

Egen Stor Dag

En egen Stor Dag är för ett enskilt barn och utgår helt från barnets egen önskan. Barn som får en egen Stor Dag har nominerats av sjukhuspersonal.

Läs mer
Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag på läger vänder sig till ungdomar mellan 14 och 18 år och genomförs oftast utan föräldrar. Lägren bjuder på en unik chans att träffa andra ungdomar i liknande situation.

Läs mer

Upplevelsepaket

Ett upplevelsepaket innehåller en härlig dag som genomförs på egen hand med familjen, när det passar en själv bäst.

De följer ofta ett tema och kan exempelvis innehålla en heldag på en nöjespark, djurpark eller bio och middag.

Ibland även en övernattning på hotell. Det går att ansöka om Upplevelsepaket på vår hemsida.

Vem kan få en Stor Dag?

För att få en Stor Dag ska barnet vara mellan 4-18 år och ha en allvarlig och livspåverkande sjukdom eller diagnos och vara bosatt i Sverige. Enligt Min Stora Dags medicinska råd ingår cirka 200 000 barn i den här målgruppen.

Min Stora Dag samarbetar med samtliga barn- och ungdomskliniker i Sverige. Barn som får en egen önskan uppfylld nomineras av sjukvårdspersonal som arbetar på klinikerna. Övriga Stora Dagar går att ansöka till på vår hemsida.

Hur ansöker jag till en Stor Dag?

Du ansöker via vår hemsida och bifogar medicinskt intyg. För att ansöka om en Stor Dag måste du vara mellan 4 och 18 år, vara bosatt i Sverige och ha en allvarlig sjukdom eller diagnos.

Här hittar du aktuella Stora Dagar som du kan ansöka till.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner