Gåvor

 • Hur kan jag se vart min gåva går?

  Genom kvittokommunikation i interna och externa kanaler samt i vår årliga effektrapport till Giva Sverige kan du läsa om hur din gåva gjort skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

 • Hur mycket av min minnesgåva kommer fram till barnen?

  Om du exempelvis ger 100 kronor i minnesgåva kommer 86 kronor att gå till våra ändamålskostnader. Det vill säga att pengarna går till planering och genomförande av barnens Stora Dagar.

 • Hur beställer jag en minnesgåva?

  Du kan beställa en minnesgåva via vår hemsida. Du har då möjlighet att fylla i en egen hälsning på minnesbladet. Du kan också ringa till vår gåvoservice som har öppet på måndagar mellan 09.00-11.30. Du har även möjlighet att sätta in din gåva på vårt bankgiro/plusgiro. Det är bra om du märker insättningen med namnet på den person du vill hedra så kan vi göra ett minnesblad.

  Det finns externa aktörer på marknaden som tillhandahåller minnesblad till begravningar. Exempelvis kan du lämna en minnesgåva via Fonus men det går också att lämna en minnesgåva som genererar ett minnesblad hos  minnesgava.se.

  Om du väljer att de en gåva via en extern aktör, då har vi på Min Stora Dag ingen möjlighet till kontroll om din betalning kommit fram. Vi kan inte heller ändra i texten på minnesbladet.

 • Vad får jag om skänker en minnesgåva?

  Om du väljer att lämna en minnesgåva via vår hemsida får du ett kvitto på att din gåva mottagits av oss. Lämnar du en gåva via swish så får du upp ett rött hjärta när din betalning skett. Skickar du in via PG/BG så får du inget kvitto av oss om du inte hör av dig och begär ut ett.

 • Jag vill skänka en hyllningsgåva – hur gör jag?

  Du kan beställa en hyllningsgåva via vår hemsida. Du har då möjlighet att fylla i en egen hälsning på hyllningsbladet. Du kan också ringa till vår gåvoservice som har öppet på måndagar mellan 09.00-11.30.

 • Vad får jag om jag skänker en hyllningsgåva?

  Om du väljer att lämna en hyllningsgåva via vår hemsida får du ett kvitto på att din gåva mottagits av oss. Lämnar du en gåva via swish så får du upp ett rött hjärta när din betalning skett. Skickar du in via PG/BG så får du inget kvitto av oss om du inte hör av dig och begär ut ett.

 • Vilken adress ska vi skicka kallelse till förrättning (bouppteckning)?

  Du kan skicka kallelsen till:
  Min Stora Dag
  Hälsingegatan 47
  113 31 Stockholm

 • Finns det någon jag kan prata med kring frågor om mitt testamente?

  Du får gärna höra av dig till vår jurist, du når henne på gava@msddev.inthecold.se eller på 070-262 34 42.

  Du kan också läsa mer om testamenten här: https://msddev.inthecold.se/stod-oss/testamentgava/

 • Jag vill starta en insamling – hur gör jag?

  För att starta en insamling går du in här: https://msddev.inthecold.se/stod-oss/skapa-insamlingar/

  Det finns flera insamlingsalternativ som du kan välja dig av. Du finner också intervjuer från andra som startat en insamling om du vill ha inspiration.

  Om du har några frågor om insamlingar kan du maila till gava@msddev.inthecold.se

 • Vi är ett UF företag – hur kan vi stödja er?

  Ni kan starta en insamling här: https://msddev.inthecold.se/stod-oss/skapa-insamlingar/starta-insamling-skolor-studenter-uf-foretag/

  Om du har några frågor om insamlingar kan du maila till gava@msddev.inthecold.se

 • Kan jag få kvitto på min gåva?

  Om du lämnar en gåva via vår hemsida ska du få ett kvitto på mailen.
  Skickar du en gåva via swish så får du upp ett rött hjärta när gåvan är skickad som kvitto på att det kommit fram. Lämnar du via bankgiro eller plusgiro får du inget kvitto per automatik.

  Vill du ha ett kvitto på din gåva, hör av dig till gava@msddev.inthecold.se

 • Sparar ni mina uppgifter om jag ger en gåva?

  Ja, vi sparar dina uppgifter när du har lämnat en gåva.

  Läs mer om vår integritetpolicy här: https://msddev.inthecold.se/startsida/integritetspolicy/

 • Kan jag skänka kontanta medel?

  Vi på Min Stora Dag har inte möjlighet att ta emot kontanta medel. Detta är med anledning av att det har blivit svårare att lösa in kontanta medel på många bankkontor. Skulle en stor gåva ges i kontanta medel kan bland annat Riksbanken kräva underlag för gåvan med grund i Riksbankens föreskrifter (RBFS 2020:1) om inlösen av sedlar och mynt.

  Min Stora Dag har inte heller möjlighet att ta emot gamla sedlar och mynt. Detta är med anledning av att Riksbanken infört nya regler som träder i kraft den 1 oktober 2020. När den nya föreskriften träder i kraft innebär det att endast personen som ägt sedlarna när de blivit ogiltiga, eller dödsbon, har möjlighet att lösa in dem.

 • Kan jag få skattereduktion för min gåva?

  Från och med den 1 juli 2019 kan du få upp till 1 500 kr i skattereduktion för gåvor som du har gett till godkända gåvomottagare. För att få skattereduktionen ska vissa förutsättningar vara uppfyllda. Här kan du läsa mer: https://msddev.inthecold.se/skattereduktion-vid-gava-till-min-stora-dag/

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner