Kan du dela med dig lite av din kraft och glädje?

Bli en av Min Stora Dags glädjespridande volontärer och göra positiv skillnad för barn och unga som kämpar.

Du bidrar genom ditt engagemang, din tid och din kunskap så att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag. Ta chansen och sök ett unikt och meningsfullt uppdrag där du får sprida kraft till de som behöver det mest!

Som volontär för Min Stora Dag kommer du vara involverad i tre olika typer av upplevelser: egna Stora Dagar där ett barn får en egen, helt individuellt anpassad önskan uppfylld, Stora Dagar i grupp där flera barn samlas för att exempelvis se en konsert eller Stora Dagar på läger där barnen åker iväg en helg för att exempelvis vandra, sjunga eller rida tillsammans. Gemensamt för alla typer av Stora Dagar är att upplevelserna ska vara något utöver det vanliga och som fyller på med kraft och positiva barndomsminnen.

Volontären är den viktiga direktlänken mellan Min Stora Dags kansli, barnet och barnets familj. I samarbete med kansliet på Min Stora Dag planerar du upplevelser, kommunicerar med familjer och representerar Min Stora Dag.

Planeringen och förberedelserna inför de Stora Dagarna innebär en hel del administrativt arbete för dig som volontär, därför söker vi dig som är strukturerad, tydlig, noggrann och har god datorvana. Gillar du projektledning och vill hjälpa dina medmänniskor så är detta verkligen ett uppdrag för dig!

Barnet i fokus

Barnets bästa är i fokus i allt vi gör och du som volontär ska känna dig trygg i att bemöta barn på ett pedagogiskt sätt. Barnen, men även familjerna du möter som volontär, är ofta i en tuff situation och därför letar vi speciellt efter dig som är lyhörd, har stort tålamod och en stark empatisk ådra.

Som volontär vid olika upplevelser krävs det att du är handlingskraftig och kan se helheten kring vad som behöver prioriteras på plats. Allt för att barnen ska få en så positiv och minnesvärd Stor Dag som möjligt.

Tre Stora Dagar per år

Du genomför minst tre Stora Dagar per år och bestämmer själv när det passar dig att åta dig uppdragen under året. Att planera en upplevelse kan ta allt från tre till betydligt fler timmar beroende på typ av Stor Dag, och att färdigställa allt kan ta allt från en vecka till flera månader. Arbetet är flexibelt och Min Stora Dags kansli finns hela tiden där som stöd och bollplank.

Vi söker volontärer i orter runt om i hela landet och du som söker ska ha fyllt 21 år. Min Stora Dag vill att sammansättningen av volontärerna ska representera samhället i stort och vi eftersträvar alltid en bredd i bakgrund och erfarenheter. Vi ser ett behov av fler volontärer med språkkunskaper utöver svenska och engelska och söker just nu efter dig som utöver svenska pratar dari, somaliska eller arabiska.

Den kraft och glädje du delar med dig av får du tillbaka sen. Att personligen få bidra till den glädjande, viktiga effekt barnen och deras anhöriga får av en Stor Dag är anledningen till varför många av våra volontärer fortsätter år efter år. Sök om att få bli volontär så får du chansen att bidra till ett viktigt avbrott i en tuff vardag för många barn som kämpar!

Våra volontärer har personliga ID-nummer

För att alla ska känna sig trygga och veta att en person med säkerhet är volontär för Min Stora Dag har alla våra volontärer ett personligt identifieringsnummer samt volontärsbricka.

För tillfället söker vi inga nya volontärer. Vi planerar att starta nästa ansökningsperiod i augusti 2021. Ange gärna din mejladress i volontärbevakaren nedan för att få en påminnelse på mejl när vi öppnar upp för nya ansökningar!

Volontärbevakaren

  • Volontärbevakaren

    Registrera din e-postadress här så meddelar vi dig när ansökan för att bli volontär öppnar.

Inspireras av andra volontärer

Emelie skapade sagolik helg för Otilia

Läs Emelies egna ord om hur hon skapade en magisk helg för 6-åriga Otilia. Det blev bland annat besök på ett slott och kakbuffé med en prinsessa.

Läs mer
Möt Rania – en av våra volontärer i Stockholm

Rania blev volontär 2019. Hon hoppas att hennes språkkunskaper inom bland annat arabiska ska göra att hon når ut till många barn och unga.

Läs mer
Johan är volontär i Örebro

”Den glädje du möts av är värt det arbete du lägger ner, med råge”, tycker vår volontär Johan. Se när han är med under en Stor Dag i grupp.

Se film

Har du fler frågor?

Då är du varmt välkommen att kontakta vår volontärsamordnare.

Olivia af Rolén

Oliva af Rolén
Volontärsamordnare

070-455 20 87

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner