Alice är 16 år och har ryggmärgsbråck

16-åriga Alice är en av alla de barn i Sverige som lever med ryggmärgsbråck. I sin vlogg berättar hon om de vanligaste missuppfattningarna hon möter och om vad hon drömmer om i framtiden.

Varje år föds 15-20 barn med ryggmärgsbråck i Sverige. Ryggmärgsbråck är en medfödd skada i ryggmärgen. Beroende på hur högt upp på ryggen bråcket sitter ju större påverkan på barnet. Variationen bland de som drabbas av ryggmärgsbråck är stor, allt från de som är nästan helt friska, till de med mycket stora svårigheter.

”Mitt liv är nästan som alla andras”

– Det vanligaste fördomen jag möter är att folk inte tror att jag inte kan eller förstår något, berättar Alice och fortsätter:

– Mitt liv är nästan som alla andras.

Hör hela Alices berättelse i filmen ovan.

Var med och bidra

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. Var med och bidra till att fler barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser får vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Sexåriga Julius som lagade mat med Niklas Ekstedt på sin Stora DagSexåriga Julius som lagade mat med Niklas Ekstedt på sin Stora Dag
Månadsgivare

Bli en av våra glädjegivare! Som månadsgivare hos Min Stora Dag är du med varje månad och ger glada barndomsminnen till barn som kämpar.

Bli månadsgivare
Tilde som har fått en Stor Dag blåser upp en ballongTilde som har fått en Stor Dag blåser upp en ballong
Starta en egen insamling

Här kan du engagera dig och dina vänner i Min Stora Dags viktiga arbete. Du kan även hitta insamlingar som andra har startat.

Starta insamling
Ellie på sin Stora Dag på KolmårdenEllie på sin Stora Dag på Kolmården
Andra sätt att bidra

Det finns flera sätt att stödja Min Stora Dag. Tillsammans ger vi kraft och glädje till barn som kämpar.

Läs mer

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner