Allt du behöver veta inför äventyrslägret i FriluftsByn

Ta del av allt du behöver inför äventyrslägret i FriluftsByn vid Höga Kusten! Här hittar du all info du behöver; packlistor, schema och upplägg.

Du åker tillsammans med 14 andra ungdomar i ålder 14-18 år. Med på resan kommer det finnas fem vuxna ledare från Min Stora Dag varav en är medicinskt kunnig.

Resa:

Min Stora Dag bokar tåg och/eller flyg till och från hemort-Stockholm/Örnsköldsvik. Du som kommer från Stockholm och längre söder ut möts upp i Stockholm och åker gemensamt upp med tåg. Bussar tar oss sen från tågstationen till FriluftsByn.

Boende:

Vi bor i FriluftsByns bekväma friluftsbodar precis vid foten av Skuleberget. Här har du Höga Kustens främsta äventyr och utflyktsmål precis utanför dörren. Varje stuga har två våningssängar, så vi bor fyra personer i varje stuga, killar och tjejer var för sig. Dusch och toalett finns i intilliggande servicehus. Vi äter alla måltider bara några meter från Bodarna i FriluftsByns hjärta.

Aktiviteter:

Höga Kusten är ett av Sveriges främsta områden för friluftsliv. Här kan du uppleva mäktiga kustnära berg, djupa urskogar och en skimrande kust.

Med bas i FriluftsByn kommer vi tillsammans uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter.

Tillsammans med guide och nya kompisar testar vi på att ge dig ut och vandra, paddla och klättra! Det finns även möjlighet att bara hänga och på kvällarna umgås vi vid lägerelden.

Vad kostar det?

Lägret är helt gratis och Min Stora Dag står för alla kostnader under helgen samt för resor.

På bilden: En ryggsäck - så packar du inför läger med Min Stora DagPå bilden: En ryggsäck - så packar du inför läger med Min Stora Dag

Vad ska jag packa?

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag. Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på Äventyrshelg i Friluftsbyn.

När du packar kläder är det smart att tänka enligt flerskiktsprincipen. Det vill säga ett underställ och en värmande fleece som mellanlager.

Sedan avslutar du med en jacka och ett par kängor eller ett par joggingskor med en bra sula.

Det är också bra att packa med regnkläder.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner