”Samarbetet med Min Stora Dag gör det meningsfullt att gå till jobbet”

Pernilla Johansson, ansvarig för social hållbarhet på SJ

Ett meningsfullt och hållbart samarbete

En av Min Stora Dags samarbetspartners är SJ. Pernilla Johansson, ansvarig för social hållbarhet på SJ, berättar om vilket mervärde samarbetet ger dem.

Samarbetet med SJ innebär bland annat att SJ:s prio-medlemmar har möjlighet att skänka sina poäng till Min Stora Dag. Poängen gör det möjligt för våra barn och deras familjer att ta tåget till sina Stora Dagar.

Under SJ:s fokusmånad syns även Min Stora Dag i deras kanaler och ombord på tågen.

”Samarbetet gör det meningsfullt att gå till jobbet”

– Att genom mitt arbete ha möjlighet att göra skillnad för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser, gör det mycket meningsfullt att gå till jobbet varje dag. SJ arbetar aktivt med att vara en god samhällsaktör och stötta valda organisationer och föreningar som gör skillnad, säger Pernilla Johansson.

Samarbetet ger mervärde för personalen

SJ har också hittat många sätt att engagera sina medarbetare internt. Bland annat har de möjlighet att göra volontäruppdrag hos Min Stora Dag, bära Min Stora Dag-pins och delta på informationsträffar.

Det finns också möjlighet att via deras medarbetarportal bli månadsgivare. Pernilla märker att samarbetet ger extra värde till personalen då det alltid är stor efterfrågan på volontärsuppdrag.

– Personalen ser ett stort mervärde i att vi som arbetsgivare gör gott och stöttar, säger Pernilla.

Ser effekten direkt

Pernilla rekommenderar andra företag att samarbeta med Min Stora Dag just för att man ser effekten så snabbt.

– Jag skulle absolut rekommendera andra att samarbeta med Min Stora Dag. Vill man göra skillnad och se effekt direkt så är Min Stora Dag att bra val. Dessutom har de fantastiska medarbetare som gör det lätt och smidigt för oss som samarbetspartner, säger Pernilla.

Harrys tågdröm gick i uppfyllelse

Femåriga Harrys största intresse är tåg. På sin egen Stora Dag önskade han därför att få åka just tåg.

Tillsammans med SJ såg vi till att Harrys högsta önskan gick i uppfyllelse.

Våra företagssamarbeten

Min Stora Dag arbetar för att göra skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Genom ett långsiktigt partnerskap kan Min Stora Dag ge kraft, glädje och självkänsla till fler barn och unga som kämpar med en tuff vardag.

Ett partnerskap kan se ut på flera sätt och skräddarsys tillsammans med oss. Samarbetet bidrar till stolta medarbetare, nöjda kunder och ett gladare samhälle.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner