Det här är barn på sjukhusdagen

Den 6 april är det barn på sjukhusdagen. Då uppmärksammar Min Stora Dag alla de barn som har en tuff vardag med sjukhusvistelser och behandlingar.

Vi möter dagligen barn som spenderar mycket av sin tid på sjukhus och andra vårdmottagningar.

På barn på sjukhusdagen vill vi uppmärksamma alla barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser. I Sverige finns det närmare 200 000 barn som gör just det.

Vår vision

Varje år får nära 5 000 av dessa barn vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje.

Min Stora Dags vision är att alla de 200 000 barn som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.

Starta en insamling

Vill du vara med och bidra? Starta en insamling för Min Stora Dag lagom till barn på sjukhusdagen. Då kan fler barn som kämpar få ett glädjefyllt avbrott ifrån sin sjukhusvardag.

Tillsammans ger kraft till fler barn som kämpar!

Följ med Tilde till sjukhuset

11-åriga Tilde har VACTERL-association och är ett av alla barn som spenderar mycket tid på sjukhus. I barn på sjukhus-vloggen kommer vi i två delar få följa Tilde under hela processen kring hennes njuroperation. Vi kommer att få se hur det ser ut på ett sjukhus och hur man kan göra sjukhusbesöket lite roligare.

Starta en egen insamling på barn på sjukhusdagen

På barn på sjukhusdagen den 6 april kan man tillsammans med Min Stora Dag uppmärksamma alla de barn som lever i en tuff vardag med sjukhusvistelser och behandlingar.

Genom en insamling gör du skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Läs familjernas berättelser

Här berättar barnen och deras föräldrar själva sin historia. För många av dem innehåller vardagen ofta både sjukhusvistelser och behandlingar.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner